blog-post

6 tips voor de perfecte nagels

Bij een mooie outfit horen mooie nagels. Prachtig gelakte nagels zijn dan ook de ultieme finishing touch voor je totale look. French tips, gelnagels, nailart,… De mogelijkheden zijn eindeloos! En natuurlijk kan ‘au naturel’ mits de juiste verzorging ook! Wij helpen je alvast een handje met enkele waardevolle tips...

The basics

Een goed verzorgde nagel begint bij de nagelriem. Dit is het huidrandje aan de basis van je nagel. Het is belangrijk om het regelmatig terug te duwen om kans op scheurtjes en wondjes te vermijden. Laat je nagelriemen echter eerst zacht worden door je vingers in te smeren met amandelolie en daarna kan je ze voorzichtig naar achteren duwen met een wattenstaafje. De overtollige huid kan je dan weer voorzichtig weghalen met een daarvoor speciaal bestemde tang.

Vijlen

Je nagels knippen is een no-no! Het kan ze immers beschadigen en voor barstjes zorgen. Vijlen is dus de boodschap, en dit met een kartonnen of glazen vijl. Vijlen doe je steeds één kant op en niet heen en weer. 

Om in te korten, gebruik je een grove vijl. Om af te werken en bij te houden, gebruik je een fijne vijl.

Lakken

Begin met een transparant basislaagje. Dat beschermt je nagels tegen fel gekleurde lak waardoor ze minder snel verkleuren. 
 
Eenmaal je klaar bent voor je gekleurd laagje, laat je altijd een klein randje tegen je nagelriem open. Dat zal je vingers en nagels optisch verlengen en staat ook eleganter.
Lak in drie bewegingen. Begin in het midden van je nagel, lak dan naar het uiteinde toe en herhaal links en rechts om de hele breedte van je nagel te dekken.

Drogen

Je kunt op je nagels blazen, gewoon wachten tot de lak zelf droogt of… ijs gebruiken! Zet een bakje met water en veel ijsblokken klaar, lak je nagels en stop je vingers dan een minuutje in het ijswater. Het omgekeerde geldt ook: houd je handen in warm water om lak gemakkelijker te verwijderen.

Gelish

Wil je liever je nagels laten doen door een professional? Dan is Gelish the way to go! Deze semi-permanente nagellak kan je zoals gewone nagellak laten aanbrengen door je nagelstyliste (in kleur of als french manicure), maar het resultaat lijkt op gelnagels. Het beschadigt je nagels niet én is eenvoudig te verwijderen. Bovendien heb je er minstens 14 dagen plezier van!

Volg les bij ons!

Ben je geïnteresseerd om zelf meer te leren over hoe jij professioneel nagels en handen kan verzorgen? Wil je graag een creatieve nailart of een stijlvolle french manicure bij jezelf, je vrienden en familie, of bij je klanten aanbrengen? Dan is deze opleiding tot allround nagelstyliste zeker iets voor jou!

 

Ontdek snel al onze nagelstyling opleidingen aan De Schoonheidsschool!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS