blog-post

5 Tips om zelf mooie communie- of lentefeestfoto’s te maken

Heb je geen zin in een dure fotoshoot om de grote dag van je kleine kapoen voor eeuwig op beeld vast te leggen? Zou je graag zelf leuke communiefoto’s maken, maar weet je niet goed hoe je eraan begint? Geen nood! Wij hebben alvast 5 tips om het perfecte plaatje te schieten.

1. Geduld is een schone deugd
 

Ofwel: hang niet de stresskip uit op de dag van de fotoshoot. Door zelf gespannen achter de camera te staan, maak je enkel je kind nerveus, waardoor er natuurlijk niets in huis komt van die mooie foto. Neem dus je tijd om foto’s te maken en probeer je deugniet vooral niet te forceren. Je wil tenslotte niet eindigen met een stijve communiefoto zoals in ‘de tijd van toen’.

 
2. Lachen van plezier
 

Zorg ervoor dat je kind zich amuseert tijdens de fotoshoot. Neem bijvoorbeeld foto’s in de speeltuin, of zorg voor een bal of bellenblaas waar je kind mee kan spelen . Geen lach is immers zo mooi als een lach van puur plezier en amusement. Probeer ook om foto’s te trekken zonder dat je kind iets in de gaten heeft en volledig opgaat in zijn/haar spel, dit levert vaak de leukste resultaten op.

 
3. Achtergrond en belichting
 

Als je binnen foto’s neemt, zorg dan voor een rustige achtergrond. Het is tenslotte je kind dat volledig ‘in the picture’ moet staan, en niet je interieur. Besteed zeker ook voldoende aandacht aan de belichting van je foto. Probeer zoveel mogelijk te werken met natuurlijk licht. Als je van plan bent om buiten foto’s te nemen, loont het vaak de moeite om je foto’s te maken tijdens de ‘golden hours’. Dit zijn de eerste uren vlak voor en na zonsop- en ondergang. Hierdoor krijgen je foto’s net dat tikkeltje extra.

4. Fotografeer vanop ooghoogte
 

Fotografeer je kind niet van bovenaf, anders krijg je een veel te groot hoofd in verhouding tot de rest van het lichaam. Toon jezelf van je meest flexibele kant en ga eens door je knieën. Zo kijkt je kind recht in de lens en kan jij perfect die ene guitige blik vastleggen. Spontaniteit verzekerd!

 
5. Neem voldoende foto’s
 

Dankzij de digitale fotografie is de tijd dat je jezelf moest behelpen met een filmrolletje van 24 foto’s al lang voorbij. Maak dus optimaal gebruik van het gigantische geheugen van je memory card en trek zoveel mogelijk foto’s. Zo heb je meer kans om die ene prachtige, spontane glimlach op de gevoelige plaat vast te leggen.

Nog meer tips nodig?
 

Ben je op zoek naar nog meer tips & tricks om de mooiste portretfoto’s te nemen? Dan is de opleiding Portretfotografie precies wat je zoekt. Of wil je jouw cameraskills graag naar een hoger niveau tillen? Kijk dan zeker eens naar ons uitgebreid opleidingsaanbod binnen het thema Fotografie & Media.

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS