blog-post

5 Originele vakantiebestemmingen

Het mooie lenteweer doet ons allemaal al een beetje dromen van de zomer. Heb je nog geen idee waar jij dit jaar je vakantie zal doorbrengen? Wij hebben alvast 5 originele vakantiebestemmingen uitgezocht. 5 Plaatsen waar je nog heerlijk kan genieten zonder overrompeld te worden door horden toeristen of cruisegangers.

1. Sri Lanka

Dé bestemming van 2019 volgens Lonely Planet. Dit prachtige eiland in de Indische Oceaan heeft alles te bieden: een veelzijdigheid aan religies en culturen, indrukwekkende natuur en prachtige tempels en Boeddhistische ruïnes. Het eiland heeft de voorbije jaren uitgebreid geïnvesteerd in zijn infrastructuur; nieuwe treinen en snelwegen, en betere hotels maken het land ook tot een aangename bestemming voor de niet-zo avontuurlijke reizigers onder ons. Het vroegere Ceylon heeft bovendien voor elk wat wils: een olifantentocht door de jungle, een bezoek aan de beroemde Boeddhistische tempel van Sri Dalada Maligawa , of een tripje naar een van de vele theeplantages.

 

 
2. Panama
 

Een land dat wereldwijd bekend is om zijn kanaal, dat de Atlantische met de Stille Oceaan verbindt. Deze parel in Centraal-Amerika heeft echter nog veel meer te bieden dan dit indrukwekkende staaltje van technisch vernuft. Ongerepte regenwouden voor zij die op zoek willen naar zeldzame orchideeën of verborgen watervallen, schitterende witte zandstranden voor surfers en zonnebaders, en bruisende steden om de unieke cultuur van het land op te snuiven. Pak je zakwoordenboek Spaans maar al in, en maak kennis met de gastvrije bevolking van dit betoverende land.

 
3. Namibië
 

Ook op het Afrikaanse continent vind je nog heel wat verborgen pareltjes. Droom jij er al jaren van om eens een leeuw in zijn natuurlijke omgeving te zien, in plaats van in de Zoo of Planckendael? In dat geval is Namibië de perfecte bestemming voor jou! Dit fantastische land wordt ook wel eens “Afrika voor beginners” genoemd. Het is dus de ideale manier om kennis te maken met het continent. Tijdens een safari doorheen het Etosha National Park heb je het meeste kans om de big 5 te spotten. Andere hoogtepunten die je zeker niet mag missen zijn de adembenemende Sossusvallei en de unieke Skeleton Coast. Plan zeker ook een bezoek aan Kaokoveld, een desolaat landschap waar je kan kennis maken met de oorspronkelijk Himba bevolking.

 
4. De Lofoten
 

Geen zin om naar de andere kant van de wereld te trekken? Een reis naar de Lofoten is sowieso de moeite waard! Waar vind je die precies? In het uiterste noorden van Noorwegen. Deze prachtige Noorse eilandengroep is een van de mooiste stukjes ongerepte natuur in Europa. De regio doet er alles aan om de impact van het toerisme zo klein mogelijk te houden, zodat de lokale natuur en cultuur bewaard blijft. Afhankelijk van het seizoen kan je er heerlijk wandelen, skiën, vissen, of kajakken tussen de verschillende eilanden. Het is ook een van de beste plaatsen om het Noorderlicht te spotten. De Lofoten zijn met andere woorden de perfecte plek om je te laten overdonderen door de kracht van de natuur.

 
5. Duitsland
 

Blijf je liever dichtbij huis? Of is je budget eerder beperkt? Trek dan eens naar onze Duitse buren! Er staan dit jaar immers heel wat verjaardagsfeestjes op het programma, waaronder 30 jaar val van de Berlijnse muur, en 100 jaar Bauhaus, één van de meest invloedrijke en kunst- en architectuurstromingen in Europa. Ben jij niet echt een cultuur of geschiedenisfanaat? Geen probleem! Kies dan voor een paar dagen genieten van de natuur in het Zwarte Woud, of ga eens lekker uit de bol in Europa Park, één van de beste pretparken ter wereld.

 

Ben jij een traveller in hart en nieren? Ben jij steeds verantwoordelijk voor het plannen van citytrips of familieweekends? Dan is een carrière als Reisagent of Reisleider beslist iets voor jou! Volg één van onze opleidingen en ga voor een carrière in de toeristische sector.

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS