5 goede redenen om afstandsonderwijs te volgen

23/02/2022

Stel je voor dat je bijvoorbeeld Engels wil leren. Je bent op vakantie in Malta, je hebt je koptelefoon op, je neemt je waardevolle cursus erbij en je hoort het geluid van de golven op de achtergrond. Twee minuten later heb je al de kans je Engels te beginnen oefenen, door bijvoorbeeld een cocktail te bestellen bij de bar.
 
Het resultaat: je leert twee keer zo snel en je krijgt op het einde een waardevol diploma, net zoals bij een face-to-face opleiding. Bovendien is een afstandsopleiding goedkoper: het kost ongeveer 30% minder dan groepslessen. Nog overtuiging nodig? Hier zijn 5 redenen die je zeker overtuigen om afstandsonderwijs te volgen.
 

1. Je bent vrij

Een opleiding aan afstandsonderwijs volgen, dat staat gelijk aan vrijheid. Je studeert in je eigen tempo, wat nog flexibeler is dan enkel “studeren wanneer je maar wil”. Sommige hoofdstukken zijn bijvoorbeeld een grotere uitdaging om onder de knie te krijgen, waardoor ze langer duren om te studeren. JIJ beslist hoeveel tijd je spendeert om ieder deel van de leerstof in je op te nemen.
 
Daarnaast zit je op je eigen, persoonlijke studieplek. Als er een beperkt aantal medestudenten zijn, communiceer je makkelijk met je docent. Je hebt de vrijheid om je vragen te stellen, waar je snel een antwoord op krijgt. Nadat je je opleiding met succes hebt afgerond, ben je vrij om je vaardigheden te blijven verbeteren door andere opleidingen te volgen die nuttig zijn voor jouw professionele carrière. De mogelijkheden zijn eindeloos!

2. Je boekt snel vooruitgang en krijgt er veel voor in ruil

 
Onderwijs is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Het is zelfs noodzakelijk voor werknemers die competitief willen blijven of voor studenten die de arbeidsmarkt willen betreden. Door gespecialiseerde opleidingen te volgen, onderscheid je je tijdens sollicitatiegesprekken van de andere kandidaten. Tijdens je opleiding heb je bovendien ook de mogelijkheid stage te lopen. Je rekent op de hulp van je docent, een ervaren ondernemer met veel contacten binnen de sector waarin die werkzaam is. Dat opent later zeker deuren voor je!
 
Daarbij boek je snel vooruitgang! Volgens een onderzoek van Brandon Hall Group uit 2017, verkort afstandsonderwijs de studietijd aanzienlijk. Het is aangetoond dat het doorgaans 40% tot 60% sneller gaat dan leren in een traditioneel klaslokaal. Waarom? Vooral omdat studenten, waar en wanneer ze dat willen, toegang hebben tot het lesmateriaal.
 
Dit is een heel intieme en persoonlijke manier van studeren, omdat je de manier van studeren afstemt op jouw behoeften. Zo beslis je zelf hoe je het aanpakt!

3. Je komt als winnaar uit de bus

 
We blijven het herhalen: investeren in jezelf is een mooie kans, en de meerwaarde is snel voelbaar. Je wint aan competentie en productiviteit, essentiële eigenschappen die je (toekomstige) werkgever zeker op prijs stelt. Dat is de perfecte gelegenheid om over je salaris te onderhandelen! Studeren is dus een investering die alleen maar voordelen heeft en het is een geweldige kans voor je carrière.

4. Je geniet van meerdere voordelen

 
Een opleiding volgen aan afstandsonderwijs betekent ook dat je kiest wanneer je start. Je bent dus vrij van beperkingen of van een opgelegde planning. Hierdoor start je met studeren aan de hand van jouw beschikbaarheid! Je ontvangt ook een gedrukte syllabus. We brengen tegenwoordig veel tijd door achter ons computerscherm. Voor veel mensen is het geweldig om een papieren cursusboek te nemen, op de bank te gaan zitten en te studeren “op de oude manier”! Zo is het ook makkelijker om notities te maken. Ben je meer vertrouwd met digitale media? Ook goed! Dankzij ons platform, de eCampus, heb je levenslang toegang tot het studiemateriaal van je opleiding en de syllabus.

5. Je wint aan productiviteit

 
Sommige mensen stellen het uit om een opleiding te volgen omdat ze een drukke planning hebben. Maar stel je eens voor hoeveel tijd je bespaart door je job efficiënter te benaderen of simpelweg meer kennis te hebben? Wat het onderwerp ook is, door een van onze opleidingen in afstandsonderwijs te volgen, verwerf je waardevolle vaardigheden zoals tijdsbeheer, begrijpend lezen en uit te voeren taken effectief organiseren. Voor werkgevers is een collega die afstandsonderwijs voltooid heeft altijd een troef aangezien die alle knowhow heeft!
 
Waar wacht je nog op? Sluit je aan bij onze vele studenten die kiezen voor afstandsonderwijs om hun vaardigheden te verbeteren, een vreemde taal te leren of opnieuw contact te maken met hun passie!
 
 
Ik kies mijn opleiding
 


relatedBlogs

Ine, mine, mutte

Alle clichés in één tel weggewerkt

Lekke band


previousLabel

EHBO: Eerste Hulp bij het opstellen van je Ondernemingsplan

nextLabel

5 manieren waarop reiki je leven verbetert

mostRead


Krijg geld om te leren!

11/06/2019

Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Altijd tijd tekort? Zo los je dat op!

03/09/2018

studyCategories


Administratie & Onthaal

Schoonheidszorgen

Mode & Styling

Management & Bedrijfsvoering

Tekenen & Schilderen

blogTags


CVAFAfstandsonderwijsLerenOpleidingStuderenCentrum voor afstandsonderwijsDiploma

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0