blog-post

1 yoga, 2 yoga, iedereen yoga

Yoga is de nieuwe trend, dat is iets wat we kunnen zeggen, maar waarom? Wat is er zo speciaal aan yoga en waarom worden er zoveel boeken, matjes, kleren,..van verkocht?
Oorspronkelijk is yoga een meditatietechniek. Het is ontstaan in Indië en focust zich op lichaam, geest en spiritualiteit. Het werd in de negentiende eeuw geïntroduceerd door de monnik Swami Vivekananda. Ondertussen bestaan er zoveel varianten van yoga dat we ze amper kunnen bijhouden. Vaak bestaan er vormen die maar op één van die pijlers focussen. 
Moet je een monnik, hindoe of boeddhist zijn om aan yoga te doen? Neen. Ze richten helemaal niet tot een godheid, maar volledig op het innerlijke van de mens. 
 
Als je ook maar een greintje interesse hebt in yoga, dan is het vooral aan te raden. Het is een ervaring die moeilijk te verklaren valt en die je vooral moet meemaken. Doen is dus de boodschap!
 
Op onze school kan je de cursussen Mindfulness en Kinderyoga volgen. Ontdek hoe jij de wereld anders kan beleven en schrijf je in!

Delen

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS