Cursus Personal Coach

thuisstudie personal coach thuiscursus personal coaching cursus personal coach opleiding personal coach

Praktische info
  • Lesgeld: 272 euro
  • Direct leverbaar: ja
  • Voor iedereen: ja
  • Studieduur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
personal coaching cursus opleiding sport fitness instructeur personal coach
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

sport coach personal coach fitness instructeur cursus thuisstudie
Erkend diploma personal coach

Als personal trainer help je je cliënten werken aan hun gezondheid. Vaak zijn ze wel overtuigd om er alles aan te doen, maar maakt een begeleider het verschil. Jij coacht, geeft raad en motiveert om het vol te houden.

De dag van vandaag is het erg belangrijk om fit en gezond door het leven te gaan. Als personal coach begeleid je professionele sporters, mensen die sporten als hobby of die zich een gezond levenspatroon willen aanmeten. Een job vol toekomstmogelijkheden!

Heb je interesse in het menselijk lichaam en een gezonde levensstijl? Hou je ervan mensen te coachen en in sporters in topconditie te brengen? Wil je onder de knie krijgen hoe je persoonlijke voedings- en trainingsschema’s opstelt? Dan is onze thuiscursus personal coach beslist iets voor jou!

Praktijkgerichte opleiding

Deze praktische cursus geeft je belangrijke inzichten in de wereld van de personal training! Je wordt een belangrijk aanspreekpunt voor een persoonlijk gesprek, goede raad en persoonlijke begeleiding. Je vergaart de nodige kennis en vaardigheden om je klanten succesvol naar hun einddoel te leiden. Deze cursus bevat bovendien veel praktische oefeningen, zodat je vol vertrouwen je carrière als personal coach kan starten!

De cursus begint met hoofdstukken rond anatomie, inspanningsfysiologie en voedings- en bewegingsleer. Zo leer je het lichaam van binnen en van buiten kennen. Het tweede deel gaat dieper in op de praktijk en neemt je mee naar de leefwereld van de personal coach. Aan het einde van deze opleiding zullen de mensen graag bij jou aankloppen voor goede raad en persoonlijke begeleiding!

Deze cursus is ontwikkeld door een ervaren bewegingsdeskundige met jarenlange praktijkervaring. De cursus is stapsgewijs opgebouwd en legt verbanden met sport - en bewegingspraktijk. De kennis  is direct toe te passen in jouw beroep als personal coach.

Beroep met toekomst!

Iedereen wil zich goed in z'n vel voelen. We willen dan ook fit en gezond door het leven gaan. Als personal trainer biedt je op maat gemaakt advies. Zo bereiken jouw klanten in no time hun doel!

Je kan aan de slag als zelfstandig coach in hoofd- of bijberoep. Je kan je eigen praktijk opstarten en mensen net dat extraatje meer geven! Je geeft hen namelijk advies waar en wanneer ze zelf willen. Zo past hun dagelijkse training in hun drukke schema. Bovendien geef je persoonlijk en one-to-one advies, zodat ze volhouden en hun doel snel bereiken! Personal coaching is het beroep van de toekomst.

Ook kan je aan de slag in een sport, fitness of wellnesscentrum. Je helpt klanten bij hun trainingen en geeft advies op hun maat. Zo zijn ze binnen de kortste keren in topvorm.

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Dit is je docent
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding personal coach. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus personal coach is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

Laagste lesgeld

Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken, het gebruik van de digitale leeromgeving en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus personal coach door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Dennis G. (Oostmalle)

Ik werkte jarenlang als leraar lichamelijke opvoeding, maar wilde een andere weg inslaan. Deze cursus was voor mij dé perfecte manier om deze omslag te maken!

Mario M. (Oostrozebeke)

Sport is mijn passie. Ik ben er dan ook al mijn hele leven mee bezig. Dankzij deze opleiding heb ik eindelijk de stap kunnen én durven zetten om te beginnen als personal coach!

Els H. (Jabbeke)

Ik ben graag met mensen bezig. Daarom koos is voor deze opleiding omdat ik ze zo sportief op een correcte manier kan begeleiden. Vooral de mentale motivatie en mentale steun komt vaak van pas.

Stefan V.d.B.. (Jabbeke)
Ik fitness al sinds mijn jeugd meerdere avonden per week.  Iedereen in de fitness komt me om advies en trainingsschema's vragen.  Ik vond het dan ook langzaamaan tijd dat ik er iets mee doe.  Ik droom er van om van mijn hobby mijn beroep te maken en daarom volg ik deze thuisstudie.  Je merkt dat de docente zelf heel sportief is en veel ervaring heeft met de begeleiding van topsporters.  Ik heb van haar al heel veel opgestoken, ook voor mijn eigen trainingen.

Lees ook onze coaching, consulting en gezondheidsblog

Femalepersonalcoach

Word Personal Coach bij Basic Fit

Basic-Fit België is op zoek naar Personal Trainers: Droom jij ervan om Personal Trainer te worden bij Basic-Fit? Je passie, …

Graduation Cap

Student Martijn behaalt als eerste het diploma Allround Immocoach

Onze opleiding ‘Allround Immocoach’ is nog maar een aantal maanden in omloop, maar de eerste graduaat is al bekend. Martijn …

Secretary

Docent in de kijker: Hilde Mortelmans

Het CVA is gekend in binnen- en buitenland. Jaarlijks krijgen we dan ook aanvragen van mensen over de hele wereld …

Page 1 of 1312345»10...Last »

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!