Cursus Basis Digitale Fotografie

Praktische info
 • Lesgeld: 231 euro
 • Direct leverbaar: ja
 • Voor iedereen: ja
 • Studieduur: 6-9 mnd
 • Erkend diploma: ja
Schrijf je in
fotografie digitale fotografie
Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen? Kijk dan eerst bij de FAQ of het antwoord er tussen staat. Je kan ons ook altijd contacteren tijdens de kantooruren via het telefoonnr. 03/292.33.30 of via het contactformulier.

thuisopleiding CVA thuisstudie
Erkend diploma digitale fotografie

We leven in een echte beeldcultuur. Zeker sinds de komst van de digitale camera is de impact van foto’s en beelden op ons dagelijkse leven erg belangrijk. We creëren zelf meer beelden en bewerken ze tot echte pareltjes. Denk maar aan het delen van persoonlijke foto’s op sociale media als Facebook en Twitter, het nemen van honderden vakantiefoto’s, het voor eeuwig vastleggen van een leuk moment op je smartphone…. Dankzij digitale fotografie schuilt er in ieder van ons wel een fotograaf!

Heb je een digitale fotocamera aangekocht en wil je deze optimaal leren benutten? Wil je iedere foto leren omtoveren tot een echt plaatje en vraag je je ook af welke professionele en creatieve technieken goede fotografen gebruiken om tot een mooie compositie te komen? Dan is deze opleiding echt ideaal voor jou!

PRAKTIJKGERICHTE OPLEIDING

Deze opleiding leert je de basistechnieken van de digitale fotografie aan, zodat je ook je dagdagelijkse foto’s die extra touch kan geven en vrienden en familie kan verbazen met je creaties. Aangezien de cursus vanaf de basis start, heb je bovendien geen voorkennis nodig.

Het unieke cursusboek van het CVA is duidelijk gestructureerd en opgebouwd volgens een stap-voor-stapbenadering en gestoffeerd met heel wat tips en voorbeelden recht uit te praktijk. Hierdoor zal je veelvoorkomende beginnersfouten zelf nooit maken! Met heel wat foto’s en afbeeldingen gidst je docent Frank je doorheen het boeiende landschap van de fotografie. Na afloop van deze opleiding zal je merken dat je op een heel andere manier naar de wereld rondom je kijkt!

HAAL MEER UIT JE DIGITALE CAMERA

Allereerst leer je de digitale camera volledig kennen. Je kan immers veel meer uit je toestel halen dan je zelf zou denken! Stap voor stap kom je alles te weten over de flits, beeldsensor, sluitertijd en objectieven. Vervolgens leer je alle programma-instellingen kennen. Een goed gebruik van scherpte, belichting, kleur, witbalans en scherpte is immers onontbeerlijk in de fotografie! Ook vaktermen als pixels, PPI en resolutie en het gebruik van accessoires als het statief en filters hebben na dit deze opleiding geen geheimen meer voor jou.

VOOR IEDEREEN TOEGANKELIJK

Als je al het cursusmateriaal volledig doorlopen hebt, beschik je over een goede basiskennis van de digitale fotografie. Deze opleiding is dan ook ideaal voor zowel de hobbyfotograaf die enkele professionele technieken wil aanleren, als personen die van fotografie hun beroep willen maken en een goede basisopleiding nodig hebben. Na afloop zal je versteld staan van de kennis die je hebt opgebouwd en zal je merken dat je betere foto’s kan nemen. Je zal je creativiteit dus volledig de vrije loop kunnen laten gaan!

Extra informatie
Cursusinhoud
Studieadvies
Gemiddelde studieduur
Dit krijg je thuisgestuurd
Dit is je docent
Elke dag kan je starten met je cursus

Je kan elke dag starten met de opleiding digitale fotografie. Je bepaalt zelf je studieritme. Wanneer je klaar bent met je studie kan je bijna elke werkdag na afspraak examen komen afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Je maakt een afspraak met het secretariaat via het contactformulier of via het telefoonnummer 03/292.33.30.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen. Ook voor wie zijn of haar kennis wil opfrissen is dit de ideale opleiding. De cursus digitale fotografie is heel praktijkgericht en helder geschreven door ervaren docenten die het beroep zelf uitoefenen als zelfstandig ondernemer of zaakvoerder. Je bent dus zeker dat je op de hoogte bent van de meest recente materie.

Je einddoel is een erkend diploma

Na je opleiding leg je examen af in één van onze campussen te Antwerpen, Gent of Hasselt. Je krijgt een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Er wordt getoetst of je parate kennis hebt en je de verbanden tussen de verschillende hoofdstukken begrijpt. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma digitale fotografie via de post naar huis gestuurd. Alle diploma's voldoen aan de Belgische en Nederlandse wetgeving en zorgen er voor dat je kan starten als zelfstandig ondernemer of als werknemer.

Laagste lesgeld

De kostprijs van deze opleiding digitale fotografie bedraagt slechts 231 euro. Inbegrepen in het cursusgeld zitten de handboeken en de professionele begeleiding van een docent gedurende 1 jaar. Je kan als je dat wil uiteraard sneller je examen afleggen of omgekeerd je studieduur verlengen.

Zo schrijf je je in:

Je kan je inschrijven voor de cursus digitale fotografie door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt wordt het pakket onmiddellijk verzonden via BPost of een andere koerierdienst.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Liever groepslessen basis digitale fotografie volgen?


Je kan er ook voor kiezen om de erkende opleiding digitale fotografie basis ook in groepslessen te volgen. Het Centrum Voor Afstandsonderwijs organiseert immers ook professionele cursussen digitale fotografie basis. Ook via deze groepslessen behaal je het erkende diploma digitale fotografie basis. Het inschrijvingsgeld voor deze lessen bedraagt slechts GDIGFOT-prijs.

De perfecte foto bestaat uit de combinatie van techniek en creativiteit. In deze boeiende cursus ontwikkel je beide vaardigheden! Je leert op een praktijkgerichte manier je camera en de verschillende cameratechnieken kennen. Aan de hand van leuke oefeningen krijg je snel vat op begrippen als diafragma, sluitertijd en witbalans.

Door de vakkennis van de leerkracht en de interactie met het werk van andere studenten doe je niet alleen veel inspiratie op, maar je leert ook bijzonder veel van elkaar.

Deze lessen gaan door in de meeste grote steden van Vlaanderen en Brussel. Je volgt dan les gedurende GDIGFOT-duur. Je kan er ook voor kiezen om eerst de thuiscursus aan te kopen en dan pas de lessen te volgen. Wanneer je dit doet en achteraf toch oordeelt dat groepslessen beter bij je passen kan je onmiddellijk de helft van je inschrijvingsgeld verrekenen bij je nieuwe inschrijving voor de groepslessen.

Je kan zelf kiezen waar en wanneer je de lessen digitale fotografie basis wil volgen. Hieronder zie je een overzicht van alle mogelijke startdata.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ Contacteer ons
Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van de groepslessen
cursus digitale fotografie basis
Groepslessen !!!
 • Lesgeld: GDIGFOT-prijs
 • Voor iedereen: ja
 • Studieduur: GDIGFOT-duur
 • Erkend diploma: ja
 • Opleidingscheques: GDIGFOT-opleidingscheques
 • KMO-portefeuille: GDIGFOT-kmo

inschrijven

groepslessen digitale fotografie basis

Getuigenissen van afgestudeerde studenten

Johan S. (Aartselaar)
Jarenlang al ben ik hobbyfotograaf. Nu wil mij bijscholen om professioneel fotograaf te worden. De thuisstudie van CVA is hier de geschikte manier voor. Bedankt voor de professionele ondersteuning.
Jente T. (Brussel)
In deze cursus heb ik geleerd om verschillende stijlen van reportages te maken. Elk onderwerp heeft immers een eigen omkadering. Door de praktische aanpak heb ik dat nu volledig onder knie.
Alfons T. (Lokeren)
Ik maak geregeld reportages voor het ledenblad van mijn organisatie. Deze cursus leerde me hoe ik professionele foto's kan maken.
Ine D. (Turnhout)
De groepslessen digitale fotografie zijn echt geweldig. De professionele docent weet alles duidelijk over te brengen naar de groep. Vooral de fotosessies op locatie vond ik heel plezant. Zo leer je in het veld alles van fotografie.

Lees ook onze media en fotografieblog

Wijnkenner

Belgisch sommelier gevraagd voor ’s werelds beste restaurant

België heeft heel wat professioneel talent binnen het culinair vakgebied. Het buitenland houdt ons dan ook nauwlettend in de gaten. …

Barista

Coffee: definitely your cup of tea!

Goed nieuws voor de studenten in Leuven: de populaire Amerikaanse koffieketen Starbucks zal dit jaar nog een vestiging openen in …

Bierproeven1

Eigen bier smaakt het best

Wie geïnteresseerd is in de rijke Belgische biercultuur, kan terecht bij het CVA voor een volwaardige cursus ‘Bierproeven’. Hier leer …

Page 1 of 41234»

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!