Cursus Theesommelier

Praktische info
  • Lesgeld: € 239.00
  • Direct leverbaar
  • Voor iedereen
  • Duur: 6-9 mnd
  • Erkend diploma

Schrijf je in

cursusaanbod cva thuisstudie afstandsonderwijs

shutterstock_146940389

shutterstock_279917894

ERKEND DIPLOMA THEESOMMELIER

Thee heb je in alle variëteiten, vormen en smaken. En het is net die verscheidenheid aan intrigerende smaken die een echte theeliefhebber weet te waarderen. Wie zijn smaakpapillen beter wil ontwikkelen en een onderscheid wil kunnen maken tussen de verschillende kruiden en bereidingswijzen, is aan het goede adres bij het Centrum voor Afstandsonderwijs.

De opleiding ‘Theesommelier’ is een absolute must voor elke theeliefhebber die zijn kennis naar een hoger niveau wil tillen en een erkend diploma wil behalen. Zo kan je je op professionele basis of als hobbyist tegoed doen aan de rijke smaken die een kwaliteitsvolle thee te bieden heeft.

Je kan deze opleiding bij het Centrum voor Avondonderwijs ook in groepslessen volgen op verschillende locaties in Vlaanderen! Klik hier voor alle info.

WAT STAAT JOU TE WACHTEN?

De docent die jou begeleidt, neemt je mee naar de verre oorden waar thee zijn oorsprong vindt. Begeleid van foto’s maak je een reis door de tijd, waar je kennis maakt met de historische evolutie van thee en met de landen waar de drank al eeuwenlang op traditionele en kwaliteitsvolle wijze bereid wordt. Legendes over thee worden in deze opleiding eveneens ontkracht of bevestigd, zodat jouw kennis up to date én volledig is. Ook ga je op verkenning in de landen waar thee verbouwd wordt, van India tot Japan. Je maakt ook kennis met de verschillende soorten thee die te verkrijgen zijn, van de meest luxueuze en zeldzame thee tot een builtje Lipton.

Theeproductie is een intensief en langdurig proces van plukken, drogen, malen en ga zo maar door. En daar stopt het heus niet: wist je bijvoorbeeld dat zelfs de plukperiode een invloed heeft op de exotische smaak van thee? Zo kan een bittere thee bijvoorbeeld te wijten zijn aan het seizoen waarin de bladeren werden geplukt. Uiteraard speelt ook het productieproces een rol in de smaakzin. Hoe dit in zijn werk gaat, leer je allemaal in deze opleiding.

Thee zetten is meer dan louter kokend water in een kop gieten en een zakje erin gooien. Niet alleen de pot waarin de thee geserveerd wordt, kan jouw smaakpapillen beïnvloeden. Ook het water dat je gebruikt en het laten trekken van een specifiek soort thee is van uiterst belang om jezelf of anderen van een kwaliteitsvolle kop thee te voorzien. In deze cursus wordt je bijgebracht hoe vaak je het best kan opgieten, welk type water geschikt is om een goede thee tot zijn recht te laten komen en zo veel meer.

KOM HIERONDER ALLES TE WETEN OVER ONZE STUDIEMETHODE!
Cursusinhoud
Flexibel studeren
Hoe werkt een thuisstudie?
Examen afleggen
JE EINDDOEL IS EEN ERKEND DIPLOMA

Na je opleiding leg je examen af op één van onze examenlocaties in Antwerpen, Gent, Hasselt, Brussel of Breda. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoice vragen en een aantal open vragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed je parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen krijg je het erkende diploma via de post thuis gestuurd.

INSCHRIJVEN

Inbegrepen in het cursusgeld is al het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze campussen!

Je kan je het makkelijkste inschrijven voor deze opleiding door het elektronische inschrijvingsformulier in te vullen of door langs te komen op één van onze campussen. Wanneer de school je betaling heeft verwerkt, wordt je studiepakket onmiddellijk naar je verzonden via de post.

NOG VRAGEN?

Heb je nog vragen waar je graag een antwoord op zou krijgen? Contacteer dan zeker onze professionele opleidingsconsulenten. Zij helpen jou graag verder en geven je met veel plezier studieadvies, zodat je kiest voor de opleiding die het beste bij jou past.

Je kan ook steeds langskomen op één van onze campussen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bovendien kan je ter plaatse meteen alle cursussen inkijken, zodat je je op voorhand al een duidelijk beeld kan vormen van de opleiding.

Inschrijven Proefhoofdstuk FAQ

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!